Steeds vaker merk ik op dat vrienden interesse tonen in de impact van de kledingindustrie en hun aankoopgedrag willen verbeteren. De uitdaging hierin is dat ze niet precies weten hoe ze kunnen bijdragen aan verbeteringen in de kledingindustrie. Graag deel ik mijn kennis over de duurzaamheid in deze industrie en inspireer ik jullie om aan een positieve impact bij te dragen!

Wat betekent duurzaamheid voor AnUel?

Duurzaamheid is een breed begrip, toch definieer ik het graag. Voor mij betekent duurzaamheid dat een product wordt geproduceerd op een manier dat er zo min mogelijk schade aan mens en klimaat wordt toegebracht. Daarnaast zie ik het niet produceren van afval (afgedankte kleding) ook als een vorm van duurzaamheid en ben ik er van overtuigd dat tweedehands of vintage altijd een betere keuze is dan een nieuw kledingstuk aanschaffen. AnUel wil ik niet als een ‘one issue’ onderneming zien. Hiermee bedoel ik dat ik naast de producten die ik aanbied rekening houd met verpakkingsmateriaal en transport. Zo maak ik uitsluitend gebruik van tweedehandse- of gerecyclede verpakkingen en verzend ik onder andere met Homerr. Ik ben er van overtuigd dat je echt niet (opeens) 100% duurzaam kunt zijn als onderneming en altijd ambitieuze stappen kunt blijven zetten om jezelf te verbeteren.

Lees mijn nieuwste blogbericht

 • 30 wear challenge – in het kort uitgelegd
  Een regel die ik al een tijdje toepas in mijn eigen kledingbeslissingen, maar ik de laatste tijd ook steeds vaker weer voorbij zie komen: de “30 wear challenge”. Graag leg ik je in het kort uit wat deze “regel” inhoudt. De 30 wear challenge is een commitment om een nieuw kledingstuk minimaal 30 keer te …

Duurzame textiel tips

 1. Slaap er een nachtje over… ik weet dat ik mijn eigen webshop nu zwaar tegenspreek, maar ik ben hier zo van overtuigd!
  Vind je het kledingstuk echt zo mooi? Is het geen hype? Past het bij jou? Stel deze vragen aan jezelf!
 2. Trek je niks aan van maten… ik kom zo vaak vintage blouses tegen in maat 48 terwijl het tegenwoordig een maat 38 is…
  En daarbij is het toch fantastisch om kleding aansluitend of juist oversized te dragen. It is just a number!
 3. Kies voor een duurzame verzendoptie… als verzendmethode bied ik Homerr aan, een CO2 besparende service. Het duurt wat langer voordat jij je ‘nieuwe’ kledingstuk in huis hebt en daarnaast zal je wel even op je fiets moeten springen om het pakket op te halen, maar hey dan heb je ook wat. Meer weten over deze verzendmethode kijk dan op: https://www.homerr.com
 4. Was kledingstukken niet te snel… heb je weleens over het stomen in een badkamer of buiten laten uitwaaien gedacht? Daarnaast heb je tegenwoordig ook veel sprays om kleding weer fris te laten ruiken.
 5. Helaas toch uitgekeken op je kleding… gooi het niet weg, maar ruil het met een vriendin, verkoop kleding of stop het in een kledingbak. Wist je dat er mooie producten met jouw tweedehandsje worden gemaakt?

Mijn magazine over de kledingindustrie

Om meer consumenten bewust te maken over de impact van de textielindustrie en vervolgens te laten zien waarin je kunt verbeteren heb ik een magazine samengesteld die dieper op dit onderwerp ingaat. Het magazine is hieronder weergegeven en uiteraard vrij om te lezen. Uiteindelijk hoop ik dat je na het lezen van dit magazine over meer kennis beschikt over de kledingindustrie en geïnspireerd bent om bij te dragen aan verbeteringen. Als consument beslis je namelijk zelf waar jij je geld aan uitgeeft en in feite sponsor je daarmee ook je keuzes.


© AnUel 2024  |  Realisatie door Subsecond Systems