Deze week ben ik te vinden in Bari (Puglia, Italië) en natuurlijk kunnen bezoeken aan vintage winkels niet ontbreken. Italië is al een fashionable land, de bezochte winkels waren dan ook niet anders dan geweldig. Opvallend was om te zien dat er in meerdere winkels veel items voor heren te vinden waren (in Nederland valt dit vaak tegen). Daarnaast hingen de kledingstukken erg verzorgd op maat/ soort item en niet op gender. Graag deel ik de verschillende hoogtepunten en adressen met jullie.

Als eerste bezochten wij Bidonville vintage store (hoofdafbeelding). Deze winkel zag er precies zo uit als je van een vintage winkel in films zou verwachten: erg veel kleur, prints, smalle gangetjes naar achter om op nog meer vintage te stuiten. Als je van merken houdt, is deze winkel echt een aanrader, zo zijn items van Ralph Lauren en Versace hier volop te vinden.

Vervolgens gingen wij naar Second Chance vintage store. In deze winkel was echt heel veel ‘herenkleding’ te vinden, voor dames natuurlijk ook erg interessant om tussen te kijken. Mocht je een unieke printed of flanellen blouse willen scoren dan ben je hier zeker aan het juiste adres. Naast vintage items vielen mij ook de mooie zonnebrillen en gave spijkerjasjes op, al denk ik niet dat deze vintage zijn.

Zonnebrillen, printed blouses en beschilderde jasjes

@Second Change vintage store

Een derde winkel die ik als hoogtepunt zie van mijn vintage winkelsessie is echt wel mijn favoriet: Scenario vintage store Bari. Mocht ik ooit een winkel openen in Nederland, dan zou ik precies zo’n winkel willen. Het is zo classy en clean. Op deze manier wordt iedereen gewoon geïnspireerd om pre-loved items te dragen. Wat ik het meest unieke vond aan deze winkel is dat wij een rondleiding kregen. Ook in deze winkel hingen de items op maat/ soort en niet op gender. Deze vintage store is wel wat prijziger, maar echt 100% de moeite waard op te bekijken.

Mijn toekomstige winkel voor Nederland

@Scenario vintage store Bari

Daarnaast bekeek ik ook nog twee andere vintage winkels (Gallery Art & Vintage en Vintage Style) in Bari. Deze waren allebei wat minder prijzig en ook zeker de moeite waard om te bekijken. Deze winkels waren wel voornamelijk op dameskleding gefocust.

Door mijn bezoek aan Bari heb ik voor AnUel weer nieuwe inspiratie opgedaan. Zo ben ik erover aan het nadenken om ook een kleine herencollectie te verzamelen en voor jullie naar nog meer bijzondere vintage items op zoek te gaan. Nogmaals, heb je een bezoek aan Puglia gepland staan en ben je dichtbij Bari, breng dan zeker een bezoek aan deze unieke winkels!

Aanbevolen artikelen

© AnUel 2024  |  Realisatie door Subsecond Systems