Er is al zoveel kleding op de wereld. Genoeg om de hele mensheid de komende tientallen jaren van te kleden, zonder ook maar iets bij te hoeven produceren. Gelukkig zijn er steeds meer mogelijkheden om een fantastische vintage outfit te vinden. Laat dit ook nog eens mijn lievelingstijdsbesteding zijn. Hierbij een paar tips om de grootste successen te behalen: 

Locatie
Het leuke aan vintage kleding is dat het op zoveel verschillende plekken te vinden is. Dus kies niet alleen maar voor de vintage boetiekjes, maar ga eens naar de lokale kringloopwinkel, een tweedehands markt of beurs. De prijzen kunnen erg variëren. Het kan echt de moeite waard zijn om meerdere locaties te bezoeken. 

Doe onderzoek
Wanneer je een authentiek vintage item zoekt, is het van belang om het verschil tussen echt vintage- en tweedehands kleding te leren kennen. Doe daarom onderzoek naar verschillende stijlen en periodes in de mode. Meer informatie hierover kun je al vinden in verschillende blogs op deze website!

Kwaliteit 
Een nadeel van vintage kan zijn dat het niet altijd meer in de perfecte staat is. Controleer kledingstukken dan altijd extra op gaatjes, vlekken en ontbrekende/ kapotte knopen en ritsen. Een voordeel van vintage is dat het vaak echt nog met liefde gemaakt is, waardoor er mooie materialen zijn gebruikt en niet bespaard is op accessoires.  

Pasvorm
Vintage kleding valt vaak net wat anders dan de pasvorm van nu. Het is daarom echt fijn om de kleding eerst te passen, voordat je het aanschaft. Een XL van toen, kan nu een S zijn.

Wees geduldig
Als laatste tip wil ik meegeven dat je echt geduldig moet zijn. Het is niet vanzelfsprekend dat je in de eerste winkel al de perfecte outfit vindt. Ook kan ik je aanraden om echt de tijd in een winkel te nemen en door zorgvuldig door ieder kledingrek te gaan.

Wanneer je niet de tijd hebt om op zoektocht naar je eigen outfit te gaan, dan kan ik je helpen. Ik heb voor jou al de voorselectie gemaakt van mooie, kwalitatieve vintage kledingstukken. Daarnaast is tweedehands kleding natuurlijk ook erg leuk en altijd nog een betere keuze dan nieuwe kleding! 

    Aanbevolen artikelen

    © AnUel 2024  |  Realisatie door Subsecond Systems