Vorig jaar werd het eerste festival over duurzaamheid in Kampen georganiseerd (vandaar de eerste foto onder in beeld). Op dat moment vond ik het al geweldig dat er ruimte was om dit mooie initiatief op te zetten en ook dit jaar was het geweldig om weer mee te maken.

Tijdens het festival kreeg ik de kans om mijn visie over de kledingindustrie te geven en ook handvatten voor ons (als consument) mee te geven in deze wildgroei aan mogelijkheden bij het consumeren van kleding. Ik moet toegeven dat ik tijdens de lezing geen blad voor de mond heb gehouden en eerlijk ben geweest hoe ik over de huidige industrie en onze wegwerpmaatschappij denk.

Huisregels van de aarde
Ik ging bijvoorbeeld in over het feit dat de aarde op dit moment meer te verduren heeft dan dat het aankan. Zoals bijvoorbeeld de ‘overtredingen’ op slide 3 die naar mijn idee relevant zijn in de kledingindustrie. En dat de aarde dus eigen huisregels heeft waar wij ons aan moeten houden (niet andersom!).

Vrijblijvende tips
Daarnaast vertelde ik over mijn oma, waarmee ik begin dit jaar in gesprek ging over relatie met kleding gedurende haar hele leven. Zie hier het interview dat ik met haar voerde: Jaren aan textiel. Vanuit haar verhaal en een aanvulling vanuit mijzelf, gaf ik tips over hoe je zo duurzaam mogelijk met de kledingindustrie om kunt gaan. Zonder met mijn groene vingertje te wijzen. Dat is waar ik niet van houd: zeggen hoe het niet moet… uiteindelijk denk ik dat dit ook niet heel effectief is.

Shein moet verboden worden
Toch kon ik het niet laten een klein advies (noem het eigenlijk maar een bevel) te geven… winkel nooit, maar dan ook NOOIT meer op de webshop van Shein. De webshop ziet eruit als een virus op je beeldscherm en dat is het ook oprecht voor de gehele kledingindustrie.

Presentatie-Fair-2

Aanbevolen artikelen

© AnUel 2024  |  Realisatie door Subsecond Systems