Naast het schrijven van inhoudelijke, vaak langere blogs vind ik het ook mooi om mijn korte gedachten/ visie over de kledingindustrie met jullie te delen. Dit doe ik vaak via social media. Graag deel ik mijn recente gedachte uitingen via deze samengevoegde blog met jullie.

Kleding is van waarde – Ik word er blij van om met kleding bezig te zijn. In het bijzonder unieke kledingstukken die ik in vintage- en tweedehands winkels vind. In deze kledingstukken zie ik (nog) veel waarde en dit wil ik graag aan anderen laten zien.Met deze reden organiseer ik af en toe fotoshoots om de items nog mooier neer te zetten en beelden met anderen (jullie) te delen. Kleding wordt nog altijd door mensenhanden gemaakt, waardoor het eigenlijk nog steeds vakwerk is. Al vergeten we dit door fast fashion, ultra korte trends en minimale prijzen. Kleding is van waarde, laten we dit weer terugbrengen.

Week van de circulaire economie – Tijdens deze week worden er (online) meetings georganiseerd van circulaire, textiel en fashion initiatieven. Ik woonde een aantal van deze initiatieven bij. Het is erg inspirerend om nieuwe ontwikkelingen en mooie ideeën vanuit het onderwijs en ambitieuze ondernemers te horen. Wat mij vooral erg blij maakt is dat iedereen die ik heb gehoord in deze gesprekken positief is, ondanks vaak de kritische, duurzame blik van veel mensen. We moeten toch ergens beginnen.

Preloved not unloved – “Preloved” de hippere/ mooiere formulering dan tweedehands of vintage. Ik heb het idee dat preloved kleding op dit moment meer in is dan ooit? Terwijl er ook meer fast fashion wordt geproduceerd dan ooit! Hoe staan jullie hierin? Is het dragen van tweedehands kleding al geaccepteerd? En zien jullie het als een vervanging van nieuwe kleding of als toevoeging? Of zoals een van mijn volgers al opmerkte naar aanleiding van dit bericht, misschien is het zelfs wel een basis van je kledingkast en ‘nieuwe’ kleding een toevoeging hierop.

International women’s day – Op deze dag is er weer extra aandacht voor kracht, gelijkheid en waardering voor vrouwen. Niet alleen extra aandacht voor in onze eigen, fysieke omgeving maar vrouwen overal ter wereld. Zeker in textielfabrieken, waarin ongelijkheid, machtsmisbruik en een loonkloof tussen gender nog altijd aan de orde is. Hoewel ik veel vintage en tweedehands kleding draag en verkoop, is dit wel iets wat mij aanspreekt. Goed dat deze dag er is, extra aandacht voor gelijkheid zal altijd vanzelfsprekend moeten zijn. 

Aanbevolen artikelen

© AnUel 2024  |  Realisatie door Subsecond Systems