Anne Uelderink heeft dankzij haar opleiding Fashion and Textile Technologies meer kennis opgedaan over duurzaamheid binnen de kledingindustrie. Ze werd zich bewust van de gevolgen binnen deze industrie, waardoor ze heeft besloten om haar kennis over te dragen aan anderen. “Ik vind het fantastisch dat ik het verhaal kan overbrengen door middel van de vintage kleding die ik verkoop.”

Hoe ben je begonnen met je onderneming?

“Ik ben tijdens mijn onderneming begonnen met AnUel. Ik heb een Instagram- en Facebook-account aangemaakt en ben begonnen met producten inkopen. Nu, inmiddels twee jaar verder, bied ik veel meer aan dan vintage kleding. Ik deel blogs over de gevolgen van de kledingindustrie en informeer over de bizarre wereld die achter een kledingstuk schuilgaat.”

Wat bied je precies aan met AnUel?

“In september heb ik met een andere ondernemer een pop-up store georganiseerd. Want naast het online aanbieden van vintage kleding, vind het ik fysiek verkopen ook heel leuk. Zo kom ik persoonlijk in contact met mensen en kan ik hen bewust maken over het feit dat tweedehands en vintage kleding ook supermooi is. Het is zonde dat we deze kleren niet dragen.”

Wat maakt jouw onderneming uniek?

“Ik verkoop vintage kleding met de boodschap dat er naar consumenten toe meer bewustzijn gecreëerd moet worden over de impact van de kledingindustrie, want het is een vervuilende industrie. Met mijn website, waar ik ook blogs schrijf, wil ik mensen ook bewust maken en een alternatief bieden met mijn kleding.”

Verkoop je vaker in pop-up stores?

“Toevallig sta ik vanaf zaterdag in een winkel voor onbepaalde tijd. Dat is een winkel waar ook andere ondernemers een plekje hebben. Hier mag ik een kledingrek plaatsen van mijn vintage kleding en kunnen mensen in contact komen met mijn producten. Ik vind het leuk om er bij te staan, want ik vind het ook erg belangrijk om ze te kunnen adviseren en de boodschap van mijn onderneming mee te geven.”

Hoe kom jij aan de kleding die jij verkoopt?

“Ik vind het belangrijk dat ik niet zomaar alles inkoop, bijvoorbeeld via de populaire kilozakken. Ik probeer wel een mooie selectie te maken, zodat ik het voorwerk doe voor de mensen die het kopen. Daarom koop ik mijn kleding altijd in fysieke winkels, zoals in andere kringloopwinkels of via evenementen.”

Wat is je doel met je onderneming?

“Ik wil naast het inkopen en verkopen van kleding het verhaal vertellen. Dat is eigenlijk ook de basis van mijn onderneming. Ik zou daarom meer blogs willen schrijven. Uiteindelijk wil ik met mijn onderneming een advieskant opgaan. Ik wil mij specialiseren over duurzaamheid, in combinatie met textiel- en kledingindustrie, en organisaties willen helpen om te verduurzamen en toekomstbestendiger te worden.”

Heb je tips voor studenten die ook een onderneming in de kledingindustrie willen beginnen?

“Er zijn waarschijnlijk heel veel andere ondernemers die precies hetzelfde doen als ik. Ik geloof er wel in dat je je eigen handtekening eronder kunt zetten. Ik blijf altijd bij mezelf en heb een intrinsieke motivatie voor mijn onderneming. Probeer niet anderen na te doen en blijf vooral bij jezelf. Zet jezelf niet onder druk en investeer er tijd in.”

Aanbevolen artikelen

© AnUel 2024  |  Realisatie door Subsecond Systems