Een regel die ik al een tijdje toepas in mijn eigen kledingbeslissingen, maar ik de laatste tijd ook steeds vaker weer voorbij zie komen: de “30 wear challenge”. Graag leg ik je in het kort uit wat deze “regel” inhoudt.

De 30 wear challenge is een commitment om een nieuw kledingstuk minimaal 30 keer te dragen. Het dwingt je om bewust na te denken, voordat je een kledingstuk koopt en jezelf af te vragen: ‘Zal ik dit echt 30 keer dragen?’ Als het antwoord niet 100% ja is, dan koop je het artikel niet. Simpel denk ik toch?

Dit vind ik persoonlijk niet alleen voor nieuwe kledingstukken gelden, maar ook voor de koop van tweedehands of duurzame en eerlijke kleding. Items die je koopt dienen een vervanging te zijn op je garderobe en niet een aanvulling op je behoeften of trends die je voorbij ziet komen.

De hashtag #30wearschallengs is in het leven geroepen om meer bekendheid te creëren over het bewust maken van een (kleding)koop. Daarnaast is er ook een app die je hierbij helpt om de kledingstukken in je kast vaker te dragen: https://30wears.app

Aanbevolen artikelen

© AnUel 2024  |  Realisatie door Subsecond Systems